Ανακάλυψε τις
Ομορφιές της Αμαλιάδας.
Το Τέλειο Μέρος για να Επισκεφθείς

01 Τοποθεσία

Ένας Κρυμμένος Θησαυρός όπου
η Πολυτέλεια Συναντά τη Φυσική Ομορφιά.

Η Αμαλιάδα σαγηνεύει με τα γραφικά της βουνά, το ζωηρό πολιτισμό και τους θερμόκαρδους κατοίκους της. Βρίσκεται ανάμεσα σε ήσυχα χωριά και δυναμικές πόλεις και συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με τη σύγχρονη ζωή. Η περιοχή διαθέτει εκπληκτικές παραλίες και κρυστάλλινα νερά, προσφέροντας την τέλεια απόδραση. Εξερεύνισε τις πελοποννησιακές παραδόσεις μέσα από τη μουσική, το χορό και την απολαυστική κουζίνα. Η Αμαλιάδα δεν είναι απλώς ένας προορισμός, είναι ένα ευέλικτο καταφύγιο, γνωστό για την ασφάλεια, τη φιλοξενία και την ποικιλία των εμπειριών.

02 Κουρούτα, Αμαλιάδα

Λίγα Λόγια για την Πόλη μας

Η Αμαλιάδα είναι μια πόλη που ανακαινίστηκε πρόσφατα με την αντικατάσταση παλαιών κατοικιών. Στο δυτικό της τμήμα, έχουν αναπτυχθεί παράκτιοι οικισμοί, πλήρως οργανωμένοι και με αυξημένες τουριστικές υποδομές. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν (στην πόλη αλλά και στο ευρύτερο Δήμο) Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, καθώς και επιχειρήσεις catering και ψυχαγωγίας.

Από την πόλη ξεκινούν και τελειώνουν πολλοί δρόμοι, καθώς η τοποθεσία της την καθιστά σταυροδρόμι μεταξύ της Κεντρικής και Δυτικής Πελοποννήσου, βόρεια και νότια αντίστοιχα. Απέχει 294χλμ. από την Αθήνα, 81χλμ. από την Πάτρα, 20χλμ. από την Πύργο, 42χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία, 140χλμ. από την Καλαμάτα και 170χλμ. από την Τρίπολη. Το λιμάνι της Κυλλήνης, βρίσκεται σε απόσταση 31χλμ. από την πόλη και μπορεί κανείς να ταξιδέψει στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά καθημερινά.

02 Κουρούτα, Αμαλιάδα

03 Αξιοθέατα

Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κουρούτα

Η παραλία της Κουρούτας κατέχει μια εξέχουσα θέση στις παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου. Βρίσκεται μόλις 1.5 χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο μας και 3 χιλιόμετρα από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Ηλείας, την Αμαλιάδα. Η παραλία της Κουρούτας, εκτός από την κρυστάλλινη θάλασσα που κάθε χρόνο βραβεύεται με την Μπλε Σημαία του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρει στον επισκέπτη πληθώρα επιλογών για τη διαμονή και τη διασκέδασή του. Τα αμέτρητα καφέ-μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια, ψαροταβέρνες και κάμπινγκ τόσο στην παραλία της Κουρούτας όσο και στον κοντινό αλιευτικό κόλπο του Παλουκίου, εξασφαλίζουν ότι η διαμονή σας στην περιοχή θα είναι όσο το δυνατόν πιο χαλαρωτική και απολαυστική.

Ναός του Απόλλωνα

Στη Φιγαλεία, στα όρια μεταξύ της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, υψώνεται σε υψόμετρο 1130 μέτρων ο επιβλητικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα, που χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. και ως αρχιτέκτονας του ναού αναφέρεται από τον Παυσανία ο Ικτινος. Είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας και ανεγέρθηκε στον βράχο του όρους Κοτύλιο, όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη των Βάσσων.

Λαογραφικό Μουσείο Αμαλιάδας

Τα εκθέματα προέρχονται κυρίως από δωρεές των ντόπιων και περιλαμβάνουν τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες, καθημερινά αντικείμενα, έπιπλα, διακοσμήσεις, γεωργικά εργαλεία και παιχνίδια παιδιών. Τα περισσότερα αντικείμενα προέρχονται από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ ορισμένα έχουν σταλεί από το εξωτερικό από μετανάστες της Ηλείας.

Κατάκολο

Το Κατάκολο είναι ένα παραλιακό χωριό και εξαγωγικός λιμένας στον Νομό Ηλείας και θεωρείται το επίνειο του Πύργου. Απέχει 20 χλμ. από την Αμαλιάδα και προσφέρει ενδιαφέροντα αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων τα ερείπια του αρχαίου Φειά, το μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, και τον ναό του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών. Επιπλέον, το λιμάνι του Κατάκολου αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής. Είναι μια περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε, ειδικά αν βρίσκεστε στην Αμαλιάδα.

Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί σταθμό και αφετηρία για όλη την ανθρωπότητα μέσα στους αιώνες. Ήταν το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας που αφιερώθηκε στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής γιορτής των Ελλήνων κατά την αρχαιότητα.

Ανδρίτσαινα

Όσοι αγαπούν την ελληνική παράδοση, την ιστορία της χώρας μας και θέλουν να δουν μοναδικές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα το χειμώνα, ό,τι χρειάζεται να κάνουν είναι να επισκεφθούν τη γραφική Ανδρίτσαινα. Στο εσωτερικό της πόλης βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζει 4000 εκθέματα από την κοινωνικοοικονομική ζωή της ευρύτερης ορεινής Ολυμπίας. Η Ανδρίτσαινα προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις σύγχρονες τουριστικές ανέσεις, όπως παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικά προϊόντα, γραφικά ξενοδοχεία, δωμάτια προς ενοικίαση και ήπια νυχτερινή ψυχαγωγία.

Ιερά Μονή Φραγκοπηδήματος

Πρόκειται για ένα Ορθόδοξο Ελληνικό μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο και βρίσκεται στον Νομό της Ηλείας, στην Τοπική Κοινότητα της Κορυφής, 16,69 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Πύργου, σε υψόμετρο 219 μέτρων. Ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ολένης. Ιδρύθηκε γύρω στον 14ο αιώνα και πήρε το όνομά του επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη διάρκεια της γαλλικής περιόδου στην περιοχή, ένας γάλλος ιππότης για να ξεφύγει από τη δίωξη των σαρακηνών πειρατών πήδηξε με το άλογό του χωρίς να υποστεί το παραμικρό από την πετρώδη κλίση ενός λόφου, κάνοντας έκκληση στον Άγιο Νικόλαο για να τον σώσει.

Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας

Στον πράσινο λόφο με την πυκνή βλάστηση που βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της Αμαλιάδας προς τα νοτιοανατολικά, βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς προσκυνήματος στην Ηλεία. Ο ιερός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οποίος υπήρξε η καθολική εκκλησία του βυζαντινού μοναστηριού της Φραγκαβίλας. Ο ναός είναι σε σχήμα σταυρού με θόλο του 11ου αιώνα. Είναι κτισμένος πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου ναού, όπως υποθέτεται, και διαθέτει ενδιαφέροντες τοιχογραφίες.

Νέο Μουσείο Αρχαίας Ήλιδας

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηλείας δεσπόζει πλέον στους πρόποδες της αρχαίας ακρόπολης με θέα σε ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκθέματα που για αρκετά χρόνια βρίσκονταν σε αποθήκες και δεν ήταν προσβάσιμα στο κοινό. Περιλαμβάνει ευρήματα που ήρθαν στο φως από ανασκαφές και χρονολογούνται από την Πρώιμη Ελληνική έως τη ρωμαϊκή εποχή. Επίσης περιλαμβάνει αγγεία, αγάλματα, γλυπτά, τάφοι, πηλός και λίθινα αρχιτεκτονικά μέλη, γλυπτά, χάλκινα σκεύη, όπλα, νομίσματα και άλλα μικρά αντικείμενα.

Φράγμα Πηνειού

Βρίσκεται πάνω από την Αρχαία Ήλιδα και είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα βελτίωσης στην Περιφέρεια Ηλείας. Η τεχνητή λίμνη δημιουργήθηκε το 1960, μετά την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Πηνειό, και είναι η μεγαλύτερη στην Πελοπόννησο. Βρίσκεται βορειοανατολικά της Αμαλιάδας και χρησιμοποιείται για τον πότισμα του κάμπου της Ηλείας.

04 Amalias Luxury Hotel

Τοποθεσία ξενοδοχείου

Βρισκόμαστε στην καρδιά της γραφικής περιοχής Λιβαδάκια στην Κουρούτα Αμαλιάδας, Τ.Κ. 27200. Περιτριγυρισμένη από τη φυσική ομορφιά της περιοχής, η τοποθεσία μας προσφέρει έναν γαλήνιο προορισμό, όπου η γαλήνη των Λιβαδακιών συναντά τη ζεστή φιλοξενία της Αμαλιάδας. Ανακαλύψτε την τοπική γοητεία, εξερευνήστε τα κοντινά αξιοθέατα που αποτελούν την πύλη για μια αξέχαστη διαμονή στο ξενοδοχείό μας.

Η τοποθεσία είναι εξαιρετικά βολική, το ξενοδοχείό μας προσφέρει εύκολη πρόσβαση τόσο στη γεμάτη ζωή και ενέργεια Αμαλιάδα όσο και σε συναρπαστικά τοπία που καθορίζουν την ελληνική εμπειρία. Είτε σας ελκύουν οι κοντινές παραλίες, οι πολιτιστικοί χώροι, είτε σας δελεάζει η απόλαυση της ύπαιθρου, το ξενοδοχείο μας στα Λιβαδάκια Κουρούτας σας προσκαλεί να ξεκινήσετε ένα ταξίδι ανακάλυψης και χαλάρωσης σε αυτήν την υπέροχη γωνιά της Ελλάδας.

04 Amalias Luxury Hotel

none